Olgu tegemist tipp- või kodukokaga, ikka on oluline vähemalt üks kvaliteetne nuga köögis. Et sellel noal oleks märkimisväärselt pikk eluiga, on vajalik õige hooldus: kasuta alati õiget nuga ja lõikelauda, lõika õigesti, pese käsitsi, hoiusta eraldi teistest köögiriistadest ja kindlasti terita vastavalt vajadusele maksimaalselt paar korda aastas. Nuga on nüri siis, kui toiduvalmistamine muutub aeglaseks ja ei ole enam nii lõbus.
Kui kasutad Morakniv’i (kaubamärgiga ka Frosts) nuge, siis terituseks sobivad Morakniv’i terituspulgad ja teemantluisud. Terituspulkasid on kolme kujuga (ümar, ovaalne, nelikant), erineva pikkuse, raide ja nurgaga. Teemantluisud on ümarad või lapikud. Need on väikesed ja mugavad kaasas kandmiseks, aga need on põhiliselt teritusel viimase lihvi andmiseks.
Mis juhtub, kui nuga kaotab oma teravuse, on see, et noa serva ülaosa kõverdub ühele küljele, kuid terituspulk viib serva keskasendisse tagasi. Seega hea terituspulk on peaaegu sama tähtis kui nuga. Noa teritus iseenesest on lihtne. Selleks tõmmatakse noatera õige nurga all vastu abrasiivset materjali liikudes karedamalt materjalilt peenemale. Ehk siis, hoides terituspulka kindlalt ja jäigalt, asetage noaserv 15-20 kraadise nurga all vastu terituspulka ja tõmmake sujuvalt ning ühtlaselt alates noa peast pikki tera tipu suunas vastu terituspulka vaheldumisi mõlemat noa külge. Nuga peaks terav olema pärast 10 teritusliigutust. Teritamise lõpetuseks kasutage teemantluisku (nahka, karedat riiet), et eemaldada noale jäänud krass, tõmmates nuga üle luisu.
Tulemuse kontrollimiseks on soovitav teha paberitest. Kui nuga lõikab paberit, on noal jällegi hoopis teine tera …
Nüri nuga (noa serv kõverdub ühele küljele)
Noatera õige nurk teritamisel
Noa teritus
Terav nuga (terituspulk viib serva keskasendisse tagasi)